Kvindeligt hårtab


Alt du skal vide om hårtab hos kvinder

Selvom både fortynding af hår og skaldethed oftest opleves hos mænd, er der også rigtig mange danske kvinder, der lider af hårtab. Den mest almindelige hårtabssygdom er Androgen Alopeci, som også er den hyppigste blandt mænd. Sygdommen tager sig dog anderledes ud hos kvinder end hos mænd. Hvor mænd ofte vil opleve høje tindinger, vil kvinder opleve i stedet opleve en fortynding af håret på toppen af hovedet.

Kvindeligt hårtab guide

Den mest almindelige type af kvindeligt hårtab

Som regel vil sygdommen begynde omkring 30­årsalderen, men kan også sagtens forekomme hos kvinder i 20’erne. Man kan ofte begynde at se fortyndingen, når kvinden bliver 40 år eller omkring overgangsalderen. Faktisk vil op imod 50 pct. af alle kvinder opleve en fortynding af håret ved 50årsalderen – i større eller mindre grad. Det vidner om, at hårtab hos kvinder er helt normalt, selvom nogle kvinder oplever det som meget skamfuldt.

Skaldethed / androgen alopeci

Mister jeg alt mit hår, når mit hår begynder at udtynde?

I modsætning til mænd vil kvinder opleve, at hårtabet er en generel udtynding af håret – og ikke pletter af skaldethed. Det vil sige, at hvor man måske plejede at have 5 hår, vil det måske reduceres til at være 2 hår. Det er dog ikke unormalt, at kvinder også kan opleve en højere hårgrænse på samme måde som mænd. I forbindelse med graviditet, medicin, stress og lignende kan kvinder også opleve hårtab. De fleste af disse former for hårtab er temporale, og håret vil ofte vende tilbage til sin normale vækst efter f. eks. endt graviditet. En stor andel af kvinderne, der oplever temporalt hårtab, bliver dog diagnosticeret med Androgenetic Alopecia eller kvindemønsterhårtab. Symptomer på kvindemønsterhårtab er en generel fortynding af håret – som oftest på toppen af hovedet, ved hårkronen og hårgrænsen. Ved denne sygdom påvirkes folliklerne i håret, hvori det aktive testosteron omdannes til ' dihydrotestosteron'. Dihydrotestosteron hæmmer stofskifte i hårcellerne, hvilket gør, at håret bliver finere og svagere med tiden.

Kan kvinder få behandlinger imod tyndt hår?

Ja, i rigtig mange tilfælde vil man succesfuldt kunne behandle kvinder for hårtab. Behandlingen vil resultere i, at hårproduktionen genoprettes, så håret igen kan gro sig stærkt og sundt. Naturligvis afhænger behandlinger af den enkelte person og vedkommendes hårtab, men ofte er der hjælp at hente. Det afhænger desuden også af, hvor tidligt i hårtabsprocessen der bliver grebet ind. Det bedste, du kan gøre, er derfor at holde øje med, om dit hår er stærkt og sundt. Hvis du opdager, at dit hår bliver udtyndet, er det en god idé at behandle det hurtigt. Resultaterne har vist sig at hænge sammen med, hvornår man påbegynder behandling af hårtab. Du kan derfor gøre meget for, at fortyndingen af håret ikke ender med, at du mister dit hår.

Book konsultation

Succechistorier

Behandling af hårtab uden brug af kirurgi

David - Hårtabsbehandling

V2X behandling og ekstrakt.

Jacob - SMP-behandling

Valdemar - SMP-behandling

Philip - SMP-behandling

Eva - SMP-behandling

Mads - SMP-behandling

Josefine - Hårtabsbehandling

Tag kontakt og få et tilbud

Det er gratis og uforpligtende at høre mere om dine muligheder

Udfyld kontaktformular her

    Ved at trykke 'Send' accepterer du Pilorum privatlivspolitik

    Kvindeligt hårtab – Alt du skal vide om hårtab hos kvinder

    Kontakt arrow-right