Mænd


Alt du skal vide om hårtab hos mænd

Der findes mange forskellige årsager til og former for mandligt hårtab. De forskellige former varierer en smule i udtryk og aggressivitet, men langt de fleste typer af mandligt hårtab er i høj grad mulige at behandle. Her på siden finder du alt, der er værd at vide om hårtab hos mænd, hvordan du bedst opdager det, og hvad en behandling vil kunne gøre for din hårproduktion.

Mandligt hårtab guide

Den mest almindelige type af mandligt hårtab

Den mest almindelige type af mandligt hårtab kaldes androgen alopeci, og denne type går også under den mere gængse betegnelse, skaldethed. Skaldethed er en af de hårtabstilstande, der ikke som sådan skal ses som en sygdom på trods af tilstandens stærke genetiske komponent. Årsagen til skaldetheden er, at hårsækkene påvirkes af mandligt kønshormon, der eerhånden svinder ind og forårsager et langsomt hårtab på issen. Denne form for mandligt hårtab ses typisk hos midaldrende mænd, men det kan dog somme tider også forekomme før 20-årsalderen. Læs mere om Skaldethed / androgen alopeci her.

Skaldethed / androgen alopeci

Bliver jeg skaldet, hvis jeg begynder at tabe håret?

Den bedste måde at forhindre - eller i værste fald at udskyde - skaldethed er, at være opmærksom på at opdage tilstanden tidligt. Jo før hårtabet opdages, jo større sandsynlighed er der for, at en behandling vil give gode resultater. Derfor er det slet ikke sikkert, at et begyndende hårtab vil ende i skaldethed, og der er dertil også meget, du selv kan gøre for dette. Når man ser sig selv i spejlet hver dag, kan det være enormt svært at lægge mærke til små ændringer, som begyndende hårtab medfører. Derfor er det en god idé at benytte sig af flere forskellige strategier for at være sikker på, at man opdager et eventuelt hårtab tidligt. Benyt dig eventuelt af følgende strategier til at finde ud af, om du begynder at tabe dit hår.

  • Læg mærke til om dit hår tynder ud både ved at se og mærke på det og læg mærke til, om din hårgrænse pludseligt begynder at ændre sig.

  • Spørg andre, om de har lagt mærke til en ændring omkring din hårvækst. Selvom mandligt hårtab kan være et ømt emne at tage op, kan der være områder, du ikke selv er i stand til at se i spejlet, hvorfor andre kan være gode informanter om et eventuelt begyndende hårtab.

  • Tjek dine møbler og din hovedpude for overskydende hår, der kan være tegn på hårtab. Dette kan også ses i afløbet eer et bad, eller det kan være, du har ekstra meget hår på hændende, eer du har sat frisuren om morgenen.

Kan behandling give mig mit hår tilbage?

I langt de fleste tilfælde af mandligt hårtab vil der være stor succes med en behandling af hårtabet, og der vil ske en bemærkelsesværdig genoprettelse af hårproduktionen. Resultaterne vil naturligvis altid afhænge af, hvor fremskreden hårtabet er, og hvor hurtigt forløbet er gået. I nogle tilfælde vil behandling forårsage stabilisering af hårtabet, der også er en succes for et ellers aggressivt hårtab.

Book konsultation

Succechistorier

Behandling af hårtab uden brug af kirurgi

David - Hårtabsbehandling

V2X behandling og ekstrakt.

Jacob - SMP-behandling

Valdemar - SMP-behandling

Philip - SMP-behandling

Eva - SMP-behandling

Mads - SMP-behandling

Josefine - Hårtabsbehandling

Tag kontakt og få et tilbud

Det er gratis og uforpligtende at høre mere om dine muligheder

Udfyld kontaktformular her

    Ved at trykke 'Send' accepterer du Pilorum privatlivspolitik

    Mandligt hårtab – Alt du skal vide om hårtab hos mænd

    Kontakt arrow-right