Hårtransplantation med FUE teknik

FUE hårtransplantation er et effektivt redskab i kampen mod hårtab. Få mere og fyldigere hår én gang for alle.

OBS! Afsnittet her er dedikeret til at fortælle om de mange fordele ved hårtransplantation med FUE teknikken. Selve FUE hårtransplantation foregår i Istanbul hos Specialistbehandler dr. Erkan Demirsoy. Vi hjælper dig med at arrangere hele turen, hvor du sparer en tredjedel af prisen i forhold til Danmark, mens resultatet tilhører den absolutte elite.

Ønsker du efterfølgende at kombinere FUE hårtransplantationen med Scalp micropigmentation (SMP) – og opnå en endnu højere hårtæthed – tilbyder vi dig en samlet pris. Selve SMP behandlingen foregår efter hårtransplantationen og finder sted hos Pilorum Hårklinik i København.

Læs mere om dr. Erkan Demirsoy eller se praktisk information.

Hvad er en hårtransplantation med FUE?

FUE hårtransplantation er en mindre procedure, der udføres under lokalbedøvelse. Følelsesløshed forekommer meget hurtigt efter bedøvelsen er givet, og patienten mærker derfor intet andet end et par mindre nålesmerter i starten af proceduren. Hvis du har lyst, kan du naturligvis snakke med lægen og hans team under indgrebet, idet du er ved bevidsthed under hele proceduren.

Mere teknisk betonet er FUE-teknikken er en operation, hvor dine hårsække ekstraheres én efter én fra den behårede zone over begge ører og mellem ørene ved hjælp af cylindriske mikrotipper på 0,7-0,9 mm i diameter. Dette område kaldes donorområdet. Ekstraktionsoperationen foretages enten med et manuelt punching-værktøj eller en micromotor. De ekstraherede hårenheder kaldes i denne forbindelse transplantater. Et transplantat kan indeholde enkelte, dobbelte eller tredobbelte hårceller.

FUE værktøjBaseret på hårets densitet i donorområdet, altså derfra håret bliver ekstraheret, er det efter personens behov muligt at udføre mellem 2.000 og 5.000 overførsler af transplantater (4.600-11.500 hårstrå) i løbet af første session. Ønsker man at antallet af transplantatoverførsler i en hårtransplantation skal være højt, er det dog mere opnåeligt, hvis man deler sessionen op i 2 dage. Ved nøje undersøgelse er det op til din læge at beslutte, hvor mange transplantater du har brug for baseret på det berørte område samt tykkelsen af dit hår.

På trods af at FUE hårtransplantationsteknikken siges at være en ar-fri operation, kan der efter indgrebet i donorområdet være små hårløse områder eller hvide mærker på mindre end 1 mm i diameter. Disse mærker er overhoved ikke synlige, når det omkringliggende hår vokser, og derfor er en FUE hårtransplantations accepteret som en ar-fri operation.

FUE metoden er velegnet til personer, der kæmper med tyndt hår, høje tindinger m.m.

BRUGER DU ET MANUELT PUNCHING-VÆRKTØJ ELLER MICROMOTOR UNDER OPERATIONEN? HVILKET VÆRKTØJ ER MEST HARMLØST? FUE manuel

Vi bliver ofte – og helt naturligt – konfronteret med denne type spørgsmålfra folk, der undersøger behandling af hårtab. Da man startede med at benytte FUE-teknikken, blev hårtransplantationerne udført med et manuelt punching-værktøj. Antallet af transplantater som kunne ekstraheres på én dag var meget begrænset (1.000-1.500 transplantater). Dette betød, at hvis patienten havde brug for et meget højt antal af transplantater, så kunne operationen fortsætte i flere dage. Denne situation medførte høje omkostninger for både os og patienterne.

I de følgende år begyndte man i stedet at udføre ekstraktioner af transplantater med en smart micromotor. Dette medvirkede til, at operationsperioden blev forkortet, og at omkostningerne blev reduceret, idet dette værktøj tillader at ekstrahere et højere antal af transplantater end det manuelle punching-værktøj.

Hvis micromotor benyttes af dygtige og øvede hænder ved en lav omdrejningshastighed, og ved at indføre vævet med passende vinkel og dybde, så vil der ikke forekomme nogen form for ardannelse i donorområdet. Bruges micromotor ved høj omdrejningshastighed og med kraftige slag, kan det øge traumapåvirkningen i donorområdet og derved forårsage dannelse af større ar. Kort sagt så kan man opnå næsten perfekte resultater med micromotor ved at teknikken udføres af dygtige og øvede hænder.

I sidste ende overlader vi valget mellem de to metoder til vores patienter. Vi mener dog, at de fleste patienter, som stadig foretrækker at FUE hårtransplantationen udføres med et manuelt punching-værktøj, vil ende med at foretrække micromotor-værktøjet i en nær fremtid.

Behandlingens forløb – sådan foregår din hårtransplantation

Trin 1

Forberedelse forud for operationen. Varighed: ca. 1 time.

Her får du først taget nogle billeder af de berørte områder, hvorefter transplantationsområdet bliver optegnet og fastlagt. Du skal i den forbindelse sørge for, at dit hår er klippet kortere end 1 mm. Herefter bliver området, hvorfra transplantaterne skal ekstraheres, lokalbedøvet.

Trin 2

Ekstraktion af hårsække. Varighed: ca. 3 timer.

Hårsække ekstraheres fra det bedøvede donorområde ved at efterlade regelmæssige mellemrum for at undgå for meget udtynding i håret. Ekstraktionen udføres ved hjælp af en micromotor eller et manuelt punching-værktøj med 0,7-0,9 mm tipper. Dine ekstraherede hårsække opbevares i en speciel opløsning med en temperatur på mellem +4 og +10 grader celsius.

Trin 3

Kanalåbning. Varighed: ca. 1-1,5 time.

Transplantaternes modtagerområde bedøves, hvorefter specielle kanalåbningsværktøjer bruges til at åbne kanaler i hovedbunden, som de transplanterede hårsække senere skal placeres i. Værktøjerne udvælges på nøje baggrund af hårsækkenes tykkelse og dybde. Denne kanalåbningsprocedure er det vigtigste punkt i en hårtransplantation. Hvis proceduren udføres fra de korrekte vinkler, kan der opnås meget naturlige resultater.

Trin 4

Proceduren afsluttes ved at placere de ekstraherede hårsække i de åbnede kanaler. Varighed: ca. 3 timer.

Typisk kan denne type operation sagtens tage omkring 6-9 timer. I løbet af disse fire trin vil patienten have mulighed for at tage pauser på 10-15 minutter, hvor der er tid til at spise og slappe af. Efter operationen i donorområdet, hvorfra hårsækkene blev ekstraheret, bliver området forbundet med bandage. Dagen efter fjernes bandagen igen.

I perioden efter operationen skal patienten anvende simple smertestillende midler samt antibiotika i et par dage. De transplanterede hårsække bliver faste i løbet af ca. 7 dage. I denne periode fjernes sårdannelse forsigtigt ved at vaske med vand. De transplanterede hår fortsætter med at vokse i 2-3 uger, hvorefter de vil begynde at fælde. Hårcellerne begynder dog at gro igen efter en hvileperiode på et par uger. Håret vil have vokset og taget sin rigtige form i frontale transplantationsområder efter 6-8 måneder samt i transplantationsområder omkring issen efter 8-12 måneder.

Ønsker du at høre mere om hårtransplantation med FUE teknik? Så kontakt os endelig via nedenstående formular.

Navn*

E-Mail*

Telefon*

Meddelelse*