Hårtab mænd

Dit hårtab skyldes hormonet testosteron. Læs forklaringen herunder, og husk samtidig på: vi har midler mod hårtab.

Hårtab hos mænd er forårsaget af en arvelig følsomhed over for virkningen af hormonet testosteron i kroppen. Faktisk kan vi bebrejde 95 % af tilfælde med hårtab testosteronets virkning – især hos os mænd.

Hårtab hos mænd er desværre et fænomen, flere af os stifter bekendtskab med i stigende grad med alderen.  Efter 20-års alderen ser man ofte, at hårgrænsen i panden flytter sig fra front til bag, mens håret bagtil bliver udtyndet. Sidstnævnte resulterer i en såkaldt “måne“ – et udtryk mange håber at høre sjældent.

Den tekniske forklaring lyder således: Den primære årsag til mandligt hårtab er enzymet 5-alfa-reduktase. Det er et enzym, der sørger for at konvertere testosteron til dihydrotestosteron. En stigning i mængden af stoffet dihydrotestosteron (samt fremskyndelse af omdannelse fra testosteron til dihydrotestosteron i hovedbunden i visse aldre) medvirker til, at de normale hårstrå omdannes til tynde hårstrå – som også stopper med at vokse.

Er der så noget, du kan gøre for at modvirke hårtab? Ja!

Lægemidler, der indeholder det aktive stof 5-alfa-reduktase inhibitor finasterid, formindsker niveauet af dihydrotestosteron med 60 %! Det kan reducere eller helt stoppe hårtabet.

Hos Pilorum Hårklinik har vi stor erfaring med hårtab hos mænd. Læs mere om dine muligheder på siden behandling af hårtab – eller kontakt os direkte på +45 53 62 2900 eller via kontaktformularen på denne side.